1,5 cm skillnad

Igår kväll mätte jag och pappa hur lång jag var. Jag fick ställa mig vid en garderobsdörr och sträckte på mig ordentligt. Pappa smällde en bok i huvudet på mig - av misstag, hoppas jag. Jag gav ifrån mig ett litet "aj" och pappa sa "Gå ut nu". Jag gick ut under boken, som pappa höll i ett fast grepp med kortsidan mot dörren. Jag tog en penna och markerade längs med bokens undersida. Pappa hämtade ett måttband i stål och mätte från golvet upp till linjen.

Några millimeter över 169 cm blev det. Jag som alltid sagt att jag var "en och sjutti", klagade jag. Pappa svarade "Ja, man är ju kortare på kvällen. Vi kan prova igen imorgon bitti".

Sagt och gjort. Idag mätte vi min längd igen. 171 cm suckers. Är kaxig nu. Är längre än jag trodde. Känns bra.

Fast 170 cm blir ju medelvärdet, så kommer nog fortsätta säga det, såvida det inte kommer upp någon mallig unge och frågar hur lång jag är. För då är jag banne mig 171 cm och inte 170 cm. Stor skillnad. Viktigt ni veeet.

(Ändå. Drygt 1,5 cm kortare blir jag under en dag. Det är rätt mycket faktiskt. Det känns som om det måste vara en hel del muskelceller som bryts ner. För att inte tala om om man har tränat. Kan efter ett tufft pass ibland känna att jag inte orkar hålla uppe min kropp. Då är jag nog 10 cm kortare alltså. Tur att man byggs upp igen när man sover.

Ups. Att man blir kortare beror inte på att musklerna bryts ner, utan att ryggraden trycks ihop. Diskarna blir lite mer klämmda. Om man lägger sig på golvet eller i sängen belastas de inte lika mycket och då förlängs ryggraden igen. Bra att veta)

| | 2 kommentarer |
Upp