Hejdå skön röv

Det finns ett uttryck som jag absolut avskyr. Det är det värsta jag hört någon säga, och det jag aldrig haft någon bra respons till. Fick höra det i skolan, när man bad någon skicka en penna eller ett papper och de trotsigt sa: Varför skulle jag?
 
Varför skulle jag? Så väldigt oförskämt att säga i den situationen, men en faktiskt klok frågeställning. Varför skulle jag? Som person i detta samhälle, ja, det är ett sådant där samhällskritiskt inlägg jag vill skriva nu, så ställs en väldans massa krav på en. Orealistiska krav, som vi upplever, för att något säger oss av vi måste vara mer eller bättre och snyggare.
 
Och hur mycket jag än hade velat ha den där squattade stussen, måste jag fråga mig själv. Varför skulle jag ha den? Min vardag har under hela mitt liv bestått av att plugga, och plugga är inget aktivt. Ingen rumpträning. Snarare motsatsen. Samma sak om man jobbar. I arbetslivet är det inte många jobb som dagligen utmanar kroppens muskler och bygger upp dem.
 
Så varför skulle vi? När Svensson-livet inte leder till det, utan från det, tycka att den där rumpan ska man, bör man, ha. Vi arbetar inte som modeller. Jag får inte betalt för att se bra ut. Jag får betalt för att gå runt i ett klassrum om dagarna och hjälpa och instruera barn till att klara och ha kul i skolan. Det får man ingen super-röv av.
 
Du är vad du äter, och du ser ut som det du gör. Ja, kanske är det så enkelt. Vissa har ju en fysisk aktivitet på sin fritid. De som har tid och lust till det och dem får ju kroppar som är anpassade efter den sporten. Just nu, behöver inte min kropp vara mer än den är. Kanske förändras den nu när jag åker ut i världen och backpackar. Det återstår att se.
 
Vi behöver inte alltid vara mer än vi är. Speciellt inte när det är en press eller ett krav som inte går speciellt bra ihop med din livsstil. Det blir svårt att leva upp till och hålla uppe, och det är lätt att man blir för hård mot sig själv och börjar må dåligt. Var snäll och fråga dig själv: Varför skulle jag?
 
Varföööör? Varför varför? Och "därför" är inte ett tillräckligt svar.
| | Kommentera |
Upp