Mobilmeditation

Jag får en större och större övertygelse om att mobilerna kanske inte är så jäkla dåliga för oss. Tycker fortfarande inte att de är bra. Det väger inte upp för hur uppslukande och förblinande mobilerna är för oss, men i dagens moderna samhälle är det bara en naturlig del av det, och där finns vinningar med mobilen.
 
Det finns otroligt många som vänder sig innåt när de kommit hem från jobbet eller skolan. Många som vill vara för sig själva. Som sätter sig vid datorn eller TV och stirrar på något som upptar stor del av vår uppmärksamhet. En bild för synen, rörlig helst. Ljud för öronen. Desto mer det fångar oss, desto bättre är det.
 
Vi lever ju i en otroligt konstlad miljö för oss, människosläktet. Kontorsarbete, rusningstrafik, mataffärer med tusentals varor, allt är rätt överväldigande. Ta upp mobilen och du får stiga in i en egen bubbla med roliga vines, kommentarer från kompisar, fina bilder på instagram och så mycker mer. Vi fastnar i det lätt, men det är inte konstigt. Vem vill tillbaka till en värld där livet består av press och stress?
 
Det bör vara enkelt att få vara i vardagen.
 
 
 
 
 
| | Kommentera |
Upp