Tvätta rent dina smutsiga händer!

Idag var tvättmedlet slut. Orkade inte gå till affären som ligger 150 m bort, så jag googlade på "göra eget tvättmedel". Med två ingredienser, fast tvål och bikarbonat, kunde jag koka ihop en lösning jag nu tvättat med. Renare tvätt än vanligt.

Det känns så tråkigt att tvättmedel - något som personer två generationer tillbaka säkert enkelt fixade själva - idag är något som företag tjänar massor med pengar på och slänger i massor mer skit i. Vi ser innehållsförteckningen tänker: Det hade jag aldrig kunnat fixa själv.

Det är säkert så med de flesta produkter vi använder idag... och det är nog så våran västvärld är beskaffad. Jag tror inte att folket som jobbar med att ta fram tvättmedel vet att det går att göra enkelt. Så långt ifrån enkelheten har vi kommit.

Jag hoppas att finurligheten och enkelheten kommer tillbaka. Det är så roligt att se vad mänskor kan göra. :-) Och jag vill betona att detta inlägg inte är skrivet av en kvinna som är passionerad över tvättmedel och att hålla sina kläder rena. Mitt intresse är snarare att hålla mina händer rena, enligt svenskt och engelskt ordspråk.
Allmänt | | Kommentera |
Upp